Despre noi

Hai sa ne cunoastem.

ASCB. De ce noi?

Pentru ca mai intai ne-am fundamentat aceasta asociatie pe baza celor 6 stalpi. De aici a luat nastere viziunea ASCB si anume: credem in oameni, credem in noi si credem ca impreuna putem deveni schimbarea pe care ne-o dorim in societate”. Ulterior am concretizat toate acestea intr-o misiune pe care ne-am asumat-o: construim si dezvoltam comunitati motivate de umanitate si cunoastere ce genereaza un impact pozitiv in societate  datorita integritatii, inovatiei si implicarii.

Ce iti ofera viata de -ASCB-IST

Satisfactia proiectelor duse la bun sfarsit, imbinata cu distractia.

Formare non-traditionala mult mai apropiata de necesitatile actuale.

Libertatea de a pune in practica ceea ce gandesti, in urma consultarii cu echipa.

47319645_2113769072287200_7881074587964801024_n

Ce facem?

Iti construim studentia intr-un mod altfel. Iti aratam ce inseamna distractia cu adevarat, iti oferim training-uri, construim proiecte si organizam evenimente caritabile impreuna.

Cum facem?

Adaugand creativitate si pasiune in orice activitate. Facem totul in echipa, respectandu-ne valorile si principiile. Ne dezvoltam alaturi de tine, formand oameni integrii, competenti, respectabili si remarcabili. Pe scurt ne dorim sa iti conturam viitorul.

CEI 6 PILONI ASCB

INTEGRITATE

Integritatea stă la baza tuturor acțiunilor noastre. Spunem ceea ce gândim, credem ceea ce spunem și ne respectăm angajamentele. Suntem o comunitate care pune preț pe demnitatea umană, respectăm valorile și principiile noastre și pe ale celor din jur.

INIȚIATIVĂ

Inițiem acțiuni care aduc un plus de valoare societății, identificăm și valorificăm oportunitățile  și nu ne dăm bătuți în situații dificile. Preferăm să acționăm în loc să reacționăm. Suntem o comunitate în care oamenii își pot afirma opțiunile și sunt lăsați liberi să facă alegeri.

IMPLICARE

Suntem acolo unde este nevoie, atunci când este nevoie. Suntem acolo în mod voluntar și ne asumăm responsabilitatea acțiunilor și deciziilor noastre. Valorificăm dorința intrinsecă de dezvoltare și progres alături de oamenii din jur cu care împărtășim aceleași valori și obiective.

ÎNVĂȚARE

Suntem dornici să aflăm lucruri noi și învățăm repede. Contribuim la creșterea noastră și a celor din jur, atât în plan profesional, cât și în plan personal. Facem schimb de cunoștințe și experiențe, punem mare preț pe feedback-ul constructiv și îl valorificăm de fiecare dată când avem ocazia.

INOVAȚIE

Promovăm deliberat spiritul creativ și ingineresc în activitățile noastre pentru a produce idei și concepte noi, sustenabile, de valoare. Avem curajul de a fi altfel. Rămânem deschiși la schimbare și o integrăm într-un mod care incurajează colaborarea și capacitatea de adaptare.

IMPACT

Influențăm cu integritate, lucrăm cu seriozitate pentru a aduce un impact pozitiv în societate! Monitorizam sustenabilitatea proiectelor noastre, suntem atenți la setarea și atingerea indicatorilor de performanță, atât pe plan intern, prin dezvoltarea membrilor cât și pe plan extern, prin plusului de valoare oferit.

DEPARTAMENTELE ASCB

Despre departamentul IT&GRAFICA

Departamentul de IT&Grafică este responsabil cu crearea și promovarea imaginii vizuale și digitale a asociației. Reprezintă „pata de culoare” a ASCB, fiind cel care se ocupa de realizarea site-ului, afișelor, flyerelor și a filmulețelor de promovare a inițiativelor și activităților desfășurate de voluntarii asociației alături de studenți. Acest departament, alături de cel de Relații Publice, este considerat cartea de vizita a asociației.

ASCB  Administrează site-ul ASCB

ASCB  Colectează și creează conținut web ASCB

ASCB  Realizează materiale necesare promovării imaginii : afişe, flyere, stickere şi alte suporturi informative

ASCB  Realizează materiale video

Despre departamentul LOGISTICA SI PATRIMONIU

Departament suport al ASCB, Departamentul de Logistică și Patrimoniu este cel responsabil de asigurarea materialelor tehnice necesare bunei desfășurări a proiectelor asociației. Un alt obiectiv al acestuia îl reprezintă analizarea nevoilor logistice ale departamentelor și confruntarea lor cu resursele deja existente, urmărind realizare unui plan concret de achiziții. Voluntarii acestui departament sunt cei mulțumită cărora este posibilă realizarea activităților în cadrul asociației, ei punând la dispoziție backgroundul material.

ASCB  Asigură bunurile materiale necesare pentru menținerea şi îmbunătăţirea activităților ASCB

ASCB  Realizează activitatea de achiziții și mentenanță

ASCB  Ține evidenţa bunurilor organizaţiei prin inventarierea lunară şi/sau semestriala-anuala

ASCB  Oferă consultanţă şi suport celorlalte departamente ale organizaţiei cu privire la aspecte de logistică, management al materlialelor, transport, achiziţii

Despre departamentul SPORTIV

Ghidat de sloganul „mens sana in corpore sano”, Departamentul Sportiv reprezintă boomul de energie al asociației și are ca obiectiv principal promovarea și sprijinirea unui stil de viață active și sănătos în rândul studenților. Acesta este responsabil de activitățile recreative desfășurate în cadrul ASCB, alături de implicarea studenților Universității de Construcții din București în competițiile sportive studențești desfășurate la nivel local sau național.

ASCB  Încurajează desfăşurarea activităţilor sportive în rândul studenţilor

ASCB  Propune şi realizează în colaborare cu departamentele ASCB evenimente sportive

ASCB  Organizează şi participă la competiţii sportive la nivel local, naţional şi internaţional, sub egida ASCB

ASCB  Se implică în obţinerea/crearea spaţiilor necesare desfăşurării activităţilor sportive

Despre departamentul HUMAN RESOURCES

Departamentul de Resurse Umane este văzut ca o cheie de acces către ASCB, deoarece principalul său obiectiv constă în recrutarea de noi membri, pe baza unui proces de selecție obiectiv și pedant. De asemenea, Resursele umane se ocupă atât cu sprijinirea dezvoltării actualilor membri cât și cu îmbunătățirea relațiilor de colaborare între departamente prin organizarea teambuildingurilor, și a altor activități ce urmăresc omogenizarea și apropierea colectivului.

ASCB   Planifică resursele umane prin analiza nevoilor organizaţiei în concordanţă cu obiectivele pe termen lung, mediu și scurt ale acesteia

ASCB  Organizează activităţi care să creeze legături strânse între membrii organizaţiei, între departamente şi între cluburile facultățiilor

ASCB  Coordonează procesul de recrutare şi selecţie a viitorilor voluntari

ASCB  Realizează interviurile de selecţie

Despre departamentul CULTURAL

Reprezentant al laturii sensibile și emoționale a  ASCB, departamentul Cultural este cel care se face responsabil de cultivarea apetitului pentru evenimentele de natură socio-culturală, organizând ieșiri la teatru, film, spectacole și petreceri pentru studenții Universității de Construcții din București, urmărind ca prin intermediul acestora să consolideze dezvoltarea personală a tinerilor atât pe plan educațional, cât și din perspectiva socializării.

ASCB  Încurajează şi susţine iniţiativele şi aptitudinile studenţilor în domeniul artistic

ASCB  Promovează diversitatea culturală prin organizarea de acţiuni de tineret şi pentru tineret

ASCB  Poate propune şi ajuta la realizarea unor diverse publicaţii destinate studenţilor

ASCB  Urmăreşte stabilirea de parteneriate cu diverse instituţii publice de cultură pentru a facilita accesul studenţilor la diverse manifestări culturale

Despre departamentul TRAINING

Promotor al educației non-formale, Departamentul de Training este responsabil cu instruirea studenților în vederea dezvoltării competențelor interpersonale precum: comunicarea, lucrul în echipă, coordonarea unui colectiv, gestionarea conflictelor, gestionarea timpului și a resurselor, strângerea de fonduri etc. În cadrul acestui departament își aduc aportul membrii din întreg boardul asociației, cât și traineri externi, dornici să împărtășească noi cunoștințe studenților.

ASCB  Află nevoile de pregătire non-formală ale studenților și le oferă instruire în această direcție;

ASCB  Asigură traininguri generale, de soft skills, desfășurate pentru întreg colectivul asociației și studenții din UTCB, precum și traininguri specifice, nișate pe departamente, desfășurate pentru formarea membrilor dintr-un anumit departament.

ASCB  Asigură menținerea unei bune relații și oferă sprijin Departamentului de Training al USR, organizând traininguri în cadrul acestuia sau facilitându-le studenților UTCBiști accesul la ele;

ASCB  Menține contactul cu trainerii interni și externi și îi solicită când este nevoie de serviciile lor

Despre departamentul PUBLIC RELATIONS

Departamentul de Relaţii Publice reprezintă „oglinda” întregii asociații, ocupându-se de conturarea și promovarea unei imagini favorabile a Asociației Studenților la Construcții din București atât în rândul studenţilor, cât și al altor asociaţii şi al colaboratorilor. Totodată, acest departament este autorul întregului conținut textual al articolelor de blog și comunicatelor de presa ce privesc activitățile desfășurate de asociație.

ASCB  Creează text (mesaj, slogan, titlu, script) pentru reclame, conținut pe internet, flyere, presă, website-uri

ASCB  Gestionează profilurile ASCB de pe rețelele de socializare

ASCB  Promovează imaginea ASCB în rândul studenților, societății, instituțiilor locale, sponsorilor, altor ONG-uri

ASCB  Elaborează comunicate de presă și articole pentru blog

Despre departamentul MARKETING

O altă oglindă a asociației este reprezentată de Departamentul de Marketing, acesta promovând în egală măsură inițiativele și proiectele desfășurate în cadrul ASCB, alături de impactul lor la nivel educațional, universitar și social. Este cel care colaborează cu departamentul de BD pentru realizarea mapelor de prezentare ale proiectelor și cel care are în subordine menținerea unei imagini favorabile a asociației în ochii colaboratorilor și a potențialilor sponsori.

ASCB  Elaborează şi asigură realizarea planului de marketing.

ASCB  Elaborează strategia şi politicile de marketing ale ASCB şi asigură implementarea acestora

ASCB  Monitorizează permanent stakeholderii în vederea actualizării şi / sau modificării strategiei şi politicilor de marketing ale organizaţiei

ASCB  Dezvoltă politici de fidelizare a partenerilor şi sponsorilor

Despre departamentul BUSNIESS DEVELOPMENT

Departamentul de BD este unul dintre pilonii cruciali ai asociației, fiind cel ce se ocupă de cel mai important aspect al oricărei activități: sponsorizarea. Voluntarii din cadrul acestui departament au rolul de a purta negocieri, de a găsi sponsorii potriviți fiecărei activități și de a-I convinge să sprijine activitățile asociației. Membrii departamentului de BD nu se tem să își expună punctul de vedere, sunt capabili să poarte discuții convingătoare și au abilitatea de a menține o legătură favorabilă între asociație și potențialii sponsori.

ASCB  Realizeză şi actualizează mapa de prezentare ASCB

ASCB  Monitorizează etapa de strângere de fonduri şi elaborează pachetele de sponsorizare pe care le prezintă lunar CD-ului privind statusul proiectului şi date financiare

ASCB  Asigură forma finală a contractelor de sponsorizare şi a altor documente de gestiune financiară şi le confirmă cu reprezentantul legal

ASCB  Va citi legea sponsorizării 32/1994 şi o va aplica în activitatea de fundraising

Despre departamentul PROJECT MANAGMENT

Departamentul de Scriere și Management de Proiect are ca obiect general propunea, redactarea, planificarea, implementarea şi evaluarea proiectelor asociației. Alături de departamentul de Business Development, și acesta reprezintă un „drive” al organizației, fiind punctul de plecare și, totodată, motorul fiecărui eveniment desfășurat de voluntarii ASCB.

ASCB  Scrie și dezvoltă noi proiecte în cadrul ASCB

ASCB  Monitorizează și participă la licitațiile de proiecte ale voluntarilor ASCB

ASCB  Organizează evenimente care stimulează și încurajează creativitatea

ASCB  Colaborează cu diverse ONG-uri sau cu diverși parteneri în vederea realizării de proiecte și evenimente

Despre departamentul EDUCATIONAL

Departamentul Educațional reprezintă vocea studenților în corpul administrativ şi educativ al facultăţii şi al universităţii. Obiectivul principal al acestui departament este acela de a analiza problemele studenților și de a le oferi sprijinul necesar în vederea soluţionarii problemelor de ordin educational și social-administrativ: informaţii legate de sesiunile de restanțe, de burse şi decontări, de cereri de cazare în cămin etc.

ASCB  Reprezintă, promovează și apără intereselor comune ale studenților din UTCB

ASCB  Informează şi consiliază studenții cu privire la programele de studiu şi oportunităţile existente

ASCB  Îndrumă studenţii în alegerea şi elaborarea proiectelor destinate participării la sesiuni de comunicări ştiinţifice, concursuri, competiţii naţionale/internaţionale

ASCB  Propune şi urmăreşte modificările din programele faculatilor în scopul îmbunătăţirii şi actualizării lor